Autosleutel kwijt? Wat te doen?

autosleutel kwijt of verloren

Ben je jouw autosleutels verloren? Dan is het heel belangrijk om deze bij te laten maken. Reden? Bijvoorbeeld op vakantie moet je altijd twee autosleutels mee te nemen, want je wil niet in het buitenland met een groot probleem zitten.

5 Tips bij het kwijtraken van een autosleutel.

Autosleutel kwijt? Dan moet je zo snel mogelijk een nieuwe sleutel laten bijmaken! Waar kan je dit het beste doen en waar moet je op letten? En bekijk de andere tips voor autosleutels:

 1. Kijk altijd naar betrouwbare keurmerken, Autosleutelpoint is onderdeel van webwinkelkeurmerk en onderdeel van een schoenmakersgilde. Keurmerken geven extra zekerheid voor de consument;
 2. Naast keurmerken zijn ook betrouwbare reviews van belang. Bekijk de reviews van een sleutelmaker, dit geeft vaak een duidelijk beeld van het bedrijf vanuit de klanten;
 3. Programma Opgelicht stelt terecht dat er weinig gevraagd wordt naar een bewijs van eigendom. Laat een sleutelmaker altijd vragen naar een kentekenbewijs;
 4. De nieuwste auto’s hebben regelmatig een keyless-systeem, criminelen kunnen het signaal versterken als de sleutel dicht bij de auto ligt. Zo kunnen zij de auto openen van een grotere afstand. Het wordt geadviseerd om de sleutel in een blikje met aluminiumfolie te bewaren. Bewaar de sleutel dus niet dicht bij de voordeur, maar liever achterin in het huis;
 5. De auto extra beveiligen middels een alarmsysteem of een met stuurslot.

Wanneer je je autosleutel bent verloren zijn er drie mogelijkheden die je kunt uitvoeren.

 • Een autosleutel laten kopiëren;
 • De autodealer bellen;
 • De ANWB bellen.

AutosleutelPoint is de partij voor het bijmaken van Autosleutels. Wij zijn tot 70% goedkoper dan autodealers en werken enkel met officiële sleutels.

Autosleutels kwijt, wat vergoedt je verzekering?

Een nieuwe autosleutel laten bijmaken kan duur zijn. Vooral als het een ingewikkelde en moderne sleutel is met alles er op en eraan.

Bel altijd je verzekeraar om te vragen wat er vergoedt wordt. Autosleutelpoint, kan samen met jouw verzekering kijken naar een oplossing. Vaak wordt een sleutel niet vergoedt bij het kwijtraken / verliezen van een autosleutel. Als deze gestolen is krijg je bij WA beperkt casco of een All risk verzekering wel vaak je geld terug.

Autosleutel gestolen?

Als de sleutels uit je huis zijn gestolen dan zijn er een paar belangrijke stappen te ondernemen. Doe altijd aangifte bij de politie, want mogelijk moet het gehele autoslot vervangen worden. Veelal vergoedt de verzekering dit. Mogelijk is dit ook te verhalen op de inboedelverzekering.

Autosleutel kwijt lease auto

Is de autosleutel kwijt of gestolen van een lease auto? Bel dan altijd de service afdeling van het leasecontract deze helpen je graag verder.

Waarom autosleutels bijmaken door autosleutelpoint?

 • Wij scoren een 9.7 uit onze reviews
 • Wij zijn aangesloten bij Webwinkelkeurmerk
 • Wij zijn aangesloten bij de Schoenmakers Gilde
 • Wij zijn sinds 1995 specialist in het bijmaken van Autosleutels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.autosleutelpoint.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 15 reviews.
Chat openen
Hey 👋
Via WhatsApp kan je nu ook snel je offerte aanvraag doen. Stuur mij gerust een berichtje!
Gr Leo!