Voorkom een bevroren autoslot

autoslot-bevroren-good

Als autosleutelmaker krijgen wij niet alleen vragen over het bijmaken van sleutels. Met regelmaat vragen mensen ons wat zij kunnen doen om een bevroren autoslot te voorkomen. Omdat deze vraag steeds vaker aan ons gesteld werd. Hebben we besloten, om in deze blog een aantal tips te delen. Met deze tips voorkomt u dat uw autoslot dicht vriest.

Waarom bevriest mijn autoslot?

Allereerst is het goed om te weten, wat de reden is van een bevroren autoslot. In een autoslot vindt condensatie plaats. Condensatie? Ja, condensatie. Wanneer het buiten boven de nul graden is, is dit geen enkel probleem. Je zult begrijpen dat wanneer de temperatuur onder het nulpunt daalt, dit wel voor problemen gaat zorgen. De condensatie in het slot bevriest namelijk. Dit zorgt ervoor dat je het autoslot niet meer goed open krijgt.

Smeer uw slot met een vetvrij smeermiddel

Natuurlijk wilt u voorkomen dat uw autoslot bevriest. In de winter wil u op gemakkelijke wijze uw portier kunnen openen. Het is daarom goed om ervoor te zorgen dat uw slot gesmeerd is. Doe dit met een vetvrij smeermiddel zoals slotspray, siliconenspray of een ander vetvrij smeermiddel. Op die manier kan uw slot niet meer bevriezen. Zorg er daarbij voor dat u niet alleen het slot van de portier aan de bestuurderskant goed smeert maar ook alle andere autodeuren. Vergeet vooral niet het dasboardkastje in de auto, wanneer het flink vriest zal ook dit slot mogelijk bevriezen.

Wanneer uw slot toch bevroren is

Brute kracht is nooit de oplossing. Dit resulteert vaak in een beschadigd slot of een gebroken sleutel. U zult niet de eerst zijn die hierdoor bij ons in de winkel komt. Wanneer uw slot toch bevroren is, is het raadzaam om rustig te testen of de deur wel of niet open gaat. Verder zijn er verschillende slotontdooiers op de markt. Ook het verwarmen van de sleutel met een aansteker kan goed werken. Geen aansteker op zak? Ga dan tegen het slot aan staan. Op deze manier ontdooit het sneller.

Autosleutelpoint

Autosleutelpoint is autosleutelspecialist en adviseert u graag over uw autosleutels. Zo kunnen wij uw autosleutel bijmaken wanneer deze bijvoorbeeld gebroken of beschadigd is. De meeste autosleutels kunnen wij maken terwijl u wacht. Meer informatie? Neem contact op met Autosleutelpoint via de contactpagina op onze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×
Hey 👋
Via WhatsApp kan je nu ook snel je offerte aanvraag doen. Stuur mij gerust een berichtje!
Gr Leo!

De waardering van www.autosleutelpoint.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 6 reviews.